Novinka: Kurz fotografování pro pokročilé

Nedávno byl po přibližně ročním vývoji dokončen a spuštěn nový kurz pro pokročilé. V dnešním článku si jej krátce představíme - řekneme si, proč vznikl, komu je určený a co je jeho náplní.

Motivace k tvorbě kurzu pro pokročilé

Kurz základů fotografování funguje už několik let a funguje dobře. Je to ale kurz určený hlavně těm, kdo s focením začínají, nebo těm, kdo už sice nějakou tu dobu fotí, ale zatím do problematiky příliš nepronikli.

Pro ty, kdo už mají něco za sebou, je ale základní kurz příliš jednoduchý. Můžu sice v rámci samostatných prací zkušenějším účastníkům onu pomyslnou "laťku" trochu zvyšovat, má to ale své meze, např. už i jen proto, že samotná náplň těchto prací je cílená především na začátečníky a mírně pokročilé.

Chtěl jsem proto přijít s kurzem, který by měl co nabídnout i zkušenějšímu fotografovi, tj. člověku, který už umí ovládat fotoaparát, umí správně exponovat, ví něco o kompozici, ovládá základní úpravy, atd., a který na sobě chce dále pracovat.

Kurz pro pokročilé je výsledek.

Zaměření a náplň kurzu

Kurz pro pokročilé je zaměřený všeobecně. Nevěnuje se žádnému jednomu konkrétnímu žánru, zaměřuje se spíše na principy a postupy, které lze uplatnit v širokém spektru fotografických disciplín.

O tom, jaká témata jsou v kurzu pro pokročilé konkrétně probírána, si můžete udělat představu nejlépe ze seznamu lekcí tohoto kurzu. Náplň kurzu můžete případně také porovnat s náplní kurzu základního.

Z výčtu témat je zřejmé, že zatímco základní kurz se snaží vyhovět širokému spektru různých zájemců o fotografování, kurz pro pokročilé je už cílený vysloveně na ty, kteří se fotografii věnují více a vážněji.

Je jasné, že ne všechna témata budou pro každého stejně přínosná. Věřím však, že i ta témata, která budou pro konkrétního účastníka řekněme méně prioritní (např. studiová fotografie pro krajináře), stojí za to alespoň v základu znát, když nic jiného tak v rámci získávání jakéhosi všeobecného rozhledu v oboru.

Formát kurzu

Ti z Vás, kteří v minulosti absolvovali základní kurz, se budou v novém kurzu cítit jako doma. Formát je totiž úplně stejný, jen textů a obrázků je v novém kurzu o poznání víc, protože jsou v něm již probírána složitější témata a ta už vysloveně stručně vykládat nejdou.

Nový kurz byl spuštěn letos v březnu a jeho nejaktivnější účastníci jsou nyní zhruba v polovině. První reference přidám na stránku kurzu, jakmile budou k dispozici.

Chcete vědět víc?

Další informace o novém kurzu najdete zde.
Případné dotazy rád zodpovím na emailové adrese info@onlinefotoskola.cz.

Užitečný článek? Dejte o něm vědět ostatním! Máte připomínky? Napište mi email na info@onlinefotoskola.cz .

Začínáte s fotografováním? Hledáte ucelený kurz, který Vás rychle a názorně naučí to nejdůležitější, co je třeba pro tvorbu technicky, obsahově i esteticky zdařilých fotografií? Přesně tohle nabízí Kurz základů fotografování.

Kam dál?