Online fotoškola nyní ve vysokém rozlišení

Stránky Online fotoškola nyní používají obrázky ve zvýšeném rozlišení. Díky tomu si fotky můžete zvětšit a prohlížet v detailu, zároveň tak lze plně využít potenciál zařízení s HD displeji.

Co tato novinka přináší?

Hlavní přínosy jsou tyto:

  • Web nyní vypadá skvěle na iPadu, Macu a obecně na všech HD displejích, kde se webové stránky zobrazují ve vyšším než nativním rozlišení.
  • I na běžném displeji si můžete stránku zvětšit (Ctrl + kolečko myši) a využít tak větší část monitoru - obrázky se při tom nejen roztáhnou, ale také odhalí více detailů.
  • Na tabletech s nižším rozlišením více detailů odhalíte gestem roztažení prstů.

Čeho všeho se to týká?

Změna se týká celého webu, tj. prezentace, článků (i zpětně) a především samozřejmě kurzu fotografování. V současnosti je kompletní převod obrázků veřejné části webu a průběžně pracuji na převodu obrázků kurzu. Vzhledem k velkému počtu fotografií v kurzu si převedení celého kurzu do HD vyžádá ještě asi 2-3 týdny.

Co to znamená pro stávající a nové uživatele kurzu?

Stávající uživatelé kurzu budou svědky postupného převodu materiálů do vysokého rozlišení. Při opakování starších lekcí již uvidí nové HD materiály (v současnosti je převedeno prvních 5 lekcí). Noví uživatelé již uvidí celý kurz v HD, protože než se dostanou k vyšším lekcím, budou již tyto také pravděpodobně převedené.

Vliv na datové přenosy

Objemy přenesených dat budou nyní pochopitelně o něco větší, ne ale zase o tolik díky vyšší JPEG kompresi. Při běžném používání by zvýšený objem dat neměl být nijak znát.

Ukázka

Pro srovnání obrázek v běžném (nativním) rozlišení vs. ve vysokém (tj. vyšším než nativním) rozlišení. Rozdíl poznáte na zařízeních s HD displejem nebo při zvětšení stránky.

Sup - dosud používané rozlišení

Sup - vysoké rozlišení

Pozn.: U stránek/lekcí, které jste navštěvovali před touto změnou, mohou být ve vyrovnávací paměti vašeho prohlížeče přednačtené obrázky v původním, tj. nižším rozlišení. V takovém případě (několikrát) obnovte stránku klávesou F5 nebo vyprázdněte cache vašeho prohlížeče.

Užitečný článek? Dejte o něm vědět ostatním! Máte připomínky? Napište mi email na info@onlinefotoskola.cz .

Začínáte s fotografováním? Hledáte ucelený kurz, který Vás rychle a názorně naučí to nejdůležitější, co je třeba pro tvorbu technicky, obsahově i esteticky zdařilých fotografií? Přesně tohle nabízí Kurz základů fotografování.

Kam dál?