Kurz focení mobilem bude brzy k dispozici

Práce na novém Kurzu focení mobilem zdárně pokračují, i když s mírným zpožděním oproti původnímu plánu. Aktuální předpokládaný termín spuštění je konec srpna.

Textová (výkladová) část kurzu je již v tuto chvíli zcela kompletní a převedená do podoby webu. Nyní pracuji především na ilustračních obrázcích, cvičeních a na zadáních samostatných prací.

Speciálně tvorba obrazové části se však ukázala být mnohem náročnější, než byl můj původní předpoklad. Chci totiž důsledně dodržet to, co jsem si pro tento kurz předsevzal, a totiž že všechny fotky v tomto novém kurzu budou skutečně vyfocené mobilem a navíc že se bude jednat - jako tradičně - výlučně o moji vlastní tvorbu a nikoliv např. o fotky z fotobank.

To ale v praxi znamená, že nemohu čerpat z mého rozsáhlého archívu fotografií z minulosti, protože většinu dřívějších fotek jsem pořídil zrcadlovkou / bezzrcadlovkou. Vše tedy musím nafotit znovu, nově, smartphonem. Jelikož chci současně v novém kurzu nabídnout dostatečnou pestrost žánrů a témat, znamená to uskutečnit velké množství malých fotoakcí, z nichž některé navíc závisejí na vhodném počasí nebo na dostupných příležitostech.

Původně plánovaný červencový termín spuštění se mi tak bohužel nepodaří stihnout. Nabrané zpoždění by však nemělo být velké. Aktuálně přepokládám, že nový kurz bude zcela dokončen a tedy připraven pro první zájemce koncem srpna.

(Ilustrační foto: ÚN Orlík, červenec 2023, foceno mobilem)

Užitečný článek? Dejte o něm vědět ostatním! Máte připomínky? Napište mi email na info@onlinefotoskola.cz .

Začínáte s fotografováním? Hledáte ucelený kurz, který Vás rychle a názorně naučí to nejdůležitější, co je třeba pro tvorbu technicky, obsahově i esteticky zdařilých fotografií? Přesně tohle nabízí Kurz základů fotografování.

Kam dál?