Optimalizace pro mobily (aktualizováno 7. 11. 2022)

Online fotoškola se nyní lépe zobrazuje na mobilních zařízeních, zejm. na smartphonech držených v poloze na výšku. Převod obsahu do nového zobrazení byl dokončen. Podrobnosti v článku.

Tradičně klidnějšího letního období jsem se letos rozhodl využít k realizaci velmi dlouho odkládaného projektu: vyřešení lepší optimalizace webu Online fotoškoly pro mobilní telefony.

Dle očekávání se tato věc ukázala jako projekt gargantuovských rozměrů. Ani ne tak proto, že by responzivní design pro menší displeje byl principiálně až tak složitý, ale spíše kvůli ohromnému množství obsahu, které bylo v souvislosti s tím potřeba zkontrolovat, projít, doladit.

Aktuální stav (ke dni 7. 11. 2022)

Dnes byl dokončen převod posledního z kurzů, konkrétně kurzu pro pokročilé. Je tedy hotový celý veřejný web a také všechny tři kurzy. Jako poslední zbývá projít starší články, nicméně většina z nich by se měla zobrazovat přijatelně už nyní.

Co to v praxi znamená?

Znamená to, že stránky Online fotoškoly jsou nyní mnohem lépe použitelné na mobilu. To zahrnuje jak veřejné části webu (nabídku kurzů a vše kolem ní, pomůcky, články, aj.) tak samotné kurzy.

Ale já chci studovat na počítači!

V pořádku, pak se pro Vás nic nemění. Nový design je řešený tak, že zobrazení na velkých displejích (počítačových monitorech, noteboocích) by mělo zůstat přesně stejné, jako doposud. Tato novinka má přinést nové možnosti, nikoliv měnit to, co je zavedené a co funguje dobře.

Nadále tedy platí, že pro účely Online fotoškoly je optimální používat klasický stolní počítač nebo notebook, případně tablet s větším displejem. Nové mobilní zobrazení představuje pouze rozšíření funkcionality, které se snaží vyjít vstříc těm, kdo by z jakéhokoliv důvodu preferovali studium na mobilu nebo těm, kteří by toto uvítali jako doplňkovou možnost.

Našel / našla jsem chybu!

Pokud narazíte na stránku, která se Vám zobrazuje zjevně nesprávně, prosím nejprve proveďte následující:

  • Několikrát zkuste obnovit / opětovně načíst stránku (např. na PC pomocí klávesy F5, na mobilu potažením dolů).
  • Ujistěte se, že nemáte ve Vašem prohlížeči nastaveno nestandardní zobrazení, např. vynucené zvětšení písem.

Pakliže vyloučíte jako příčinu nastavení prohlížeče a pakliže problém bude přetrvávat i po opakovaném znovunačtení stránky, prosím udělejte screenshot stránky a pošlete mi jej emailem na adresu info@onlinefotoskola.cz . Zároveň prosím doplňte informaci o použitém zařízení a prohlížeči. Za nahlášené chyby předem děkuji.

Užitečný článek? Dejte o něm vědět ostatním! Máte připomínky? Napište mi email na info@onlinefotoskola.cz .

Začínáte s fotografováním? Hledáte ucelený kurz, který Vás rychle a názorně naučí to nejdůležitější, co je třeba pro tvorbu technicky, obsahově i esteticky zdařilých fotografií? Přesně tohle nabízí Kurz základů fotografování.

Kam dál?